Как да залагаме на футбол на живо?

Стратегии за футболни залози

Десетилетия наред залозите бяха свързани само с един начин на игра: избираме мач, прави залог и чакаме за началото на двубоя.

Нещата се промениха, когато водещите британски букмейкъри в началото на века като Bet365 решиха да опитат нова технология, която позволява коефициентите да се определят на момента, докато футболният двубой се играе.

Услугата има и малко по-стара история, тъй като някои букмейкърски къщи са приемали залози на живо по телефона още преди масовото навлизане на интернет, но най-важното е, че днес всички сайтове за залози съдържат live футболни пазари. Интернет букитата използват сложни алгоритми, които позволяват коефициентите да се променят автоматично без човешка намеса и това отведе този тип залози в друго измерение.

След като Bet365 официално излезе с данни, че над 4/5 от залозите в сайта се правят на живо, няма как да не обърнем внимание на това явление в индустрията.

Как се правят футболни залози на живо?

Поставянето на live футболни залози е безкрайно лесно.

За начало, когато мачът започне, отидете в предпочитания букмейкърски сайт или апп.

Във всеки букмейкърски сайт ще откриете раздел, създаден специално за залози на живо. В българските сайтове той се озаглавява най-често просто “На живо“.

В тази секция са поставени футболните мачове (и събитията от други спортове), за които букмейкърът ще приеме залози на момента. Ще видите плеяда от пазари, свързани изцяло с действието на терена и оставащите минути до края.

Забележка: Очаквайте коефициентите да се променят много бързо и често! Това означава, че трябва да бъдете по-експедитивни, за да не изпуснете някоя топ оферта.

В помощ на избора ви на залог могат да бъдат статистиките, които повечето букита предлагат за повечето мачове. Ако имате време, можете и да погледате малко от двубоя с видео в реално време, стига сайтът да предлага такова за конкретния двубой.

Самото залагане не се различава от обичайното поставяне на футболни залози в онлайн букмейкърските къщи.

Кое по-добре – залог на живо или пре-мач залог?

Това зависи от вашата гледна точка и от вида залог, който искате да поставите.

Ако се чувствате убедени, че един отбор ще победи, но не сте толкова сигурни колко гола ще има или кой ще ги отбележи, може би поставянето на пре-мач залог ще ви задоволи. И все пак, ако изчакате да видите как играят двата отбора и техните футболисти, ще можете да измислите още добри информирани залози.

Това е от гледна точка на вероятността за успех. Истината е, че на теория не би трябвало да има голяма разлика, макар че ние откриваме по-добра успеваемост при играта на живо в нашата история.

От гледна точка на удобството обаче, няма съмнение, че по-добрият избор са залозите на футбол на живо. Защо? Защото много по-бързо ще узнаете съдбата на залога си, ще получите печалбата си (ако има такава) след минути и ще можете да я използвате за друг залог.

Кое е най-доброто време за футболни залози на живо?

Букмейкърите предлагат буквално по всяко време футболни залози на живо, но определено най-голям избор ще имате през уикенда и особено в следобедните и вечерните часове. През седмицата програмата обикновено е доста постна през деня, но през вечерта отново списъкът достига десетки и десетки двубои!

Има ли различни видове залози на живо?

Като цяло, пъстротата на пазарите за залози на живо днес и изумителна. Можете да потърсите крайния победител, отборът със следващ гол, кой играч ще вкара следващото попадение или ще получи следващия жълт картон и т.н.

Винаги е добра идея да проверите дали вашият букмейкър има специални правила за залозите на живо или конкретно за някой спорт.

Между другото, залозите на живо бяха движещата сила за разработване на услугата кеш аут. Ако изглежда, че залогът ви не отива към успех, най-вероятно ще имате избора да го затворите преди загубата да стане официална и така да минимизирате пораженията.

Залозите на живо са настоящето и бъдещето на футболните залози

Интересът към Live залозите нараства неспирно от създаването им и изглежда това ще продължи да бъде факт. Букмейкърите ги обичат, защото мотивират играчите да правят повече залози, а от гледна точка на играчите има повече възможности за печалби, а и освен това дава поле за използване на изцяло нови футболни стратегии и футболни системи.

Залозите на живо промениха начина, по който хората залагат на футбол – и ще продължи да го променя.