Кеш Аут – Всичко за най-популярната функция за футболни залози

Стратегии за футболни залози

Залозите са голям бизнес и всички водещи играчи винаги се опитват да измислят нещо ново, което да стимулира играчите да бъдат техни клиенти.

Конкуренцията между букмейкърите доведе до редица иновативни идеи, а най-харесваната от играчите иновация за последните пет години се нарича Кеш Аут.

И така, какво е cash out? Как работи? Какво е частичен кеш аут? Това са важни и интересни въпроси, които заслужават внимателно обмисляне преди да им бъде отговорено.

Какво е Кеш Аут?

Кеш Аут е начин да “затворите“ печалба от залозите си преди края на събитието, на което сте заложили. Тази функция може да се приложи както за гарантиране на печалба, така и за възстановяване на част от залога, когато е ясно, че той ще загуби.

За мачовете, за които се предлага кеш аут, букмейкърът по всяко време предлага определена сума, която ще получите, ако изберете да се откажете от залога в този момент. Предложената сума за затваряне на залога зависи от много фактори, но най-вече от текущия коефициент на същия залог, който сте поставили.

Например, да приемем, че сте заложили за Над 2,5 гола в един мач. Срещата започва и в първите 10 минути се вкарат два гола. Математическата вероятност за успех на вашия залог вече е изключително голяма и логично ще получите много високо предложение за cash out. В обратния случай, ако 10 минути преди края няма нито едно попадение, шансовете ви са минимални и офертата за затваряне ще бъде само за част от оригиналния залог.

В следствие на това трябва да ви е станало ясно, че стойността на кеш аута ще се мени постоянно, когато мачът се играе на живо. Букмейкърите днес предлагат и пре-мач кеш аут опция (преди време това бе възможност само за залозите на живо) и в този случай предлаганите суми са по-стабилни.

Предимствата и недостатъците на Cash Out

Основното предимство на тази възможност е, че можете да приберете печалбата в сметката си преди мачът да е приключил. Така ще избегнете напрежението и притеснението от късен гол, който да промени резултата във ваш ущърб.

Основните недостатъци са свързани с това, че ще получите по-малко пари, отколкото ако изчакате естествения ход на събитията и края на мача. Също така, когато използвате кеш аут-а, за да “избиете“ малко от загубата при лошо развитие на ситуацията, се отказвате от надеждата за късен обрат във ваша полза.

Функцията сама по себе си няма минуси – минусите са свързани с евентуалните грешни решения на играчите.

Какво е частичен кеш аут?

Повечето сайтове за залози вече предлагат и вариант на кеш аута, при който взимате само една част от залога или печалбата, а в същото време останалата част продължава да зависи от крайния изход на мача.

Пример: Заложили сте 100 лв. за изненадваща победа на Евертън срещу Манчестър Сити при 4.00 коефициент и “Карамелите“ водят с 2:1 малко преди края. Букмейкърът предлага 300 лв. сума за кеш аут. Вие обаче имате право да затворите само половината от залога и така да приберете 150 лв. сега и да се надявате да вземете още 200 лв., ако Евертън задържат преднината. В този момент вече сте си гарантирали излизането на печалба и можете да гледате спокойно към последните минути – дори и мачът да се обърне, няма да изгубите пари.