5 отлични стратегии за футболни залози

Стратегии за футболни залози
Всеки, който се е занимавал по-сериозно с футболни залози, знае, че успехът не може да се осланя само на късмета. Проучването на отборите, съобразяването с банката и умението да знаеш кога да спреш са само някои от най-важните фактори, които помагат на играчите да се наслаждават на печеливши професионални футболни залози. Ако търсите достойни стратегии за футболни залози, тук сте на правилното място. Тези системи ще увеличат шансовете ви да печелите или най-малкото да намалите загубите. И не забравяйте, че дисциплината е на първо място.

1. Стратегия със залози на фаворитите

Тази стратегия се препоръчва за хората, които искат колкото се може по-ниско ниво на риск. Тя препоръчва да заложите за по-големия от двата отбора, но, за да не бъде коефициентът прекалено нисък, трябва да потърсите фаворит, който се е провалил в последния си мач. Разбира се, важното тук е да познаете кога един отбор е в криза и кога става въпрос за моментен провал. Ако си говорим за втория случай, много е вероятно още в следващия си мач силният отбор да се реваншира на феновете си и да запиша лесна победа. В същото време обаче букмейкърите автоматично вдигат коефициентите след грешна стъпка и от това можем да се възползваме ние.

2. Стратегия с единичен залог на футболен мач

Една от най-обичаните стратегии от професионалистите е тази, при която избирате един футболен залог с коефициент поне 2.00, но не по-голям от 3.00. Стратегията е проста, но изпълнението й е не винаги толкова просто, защото трябва да изберете внимателно този мач. Идеята е да се фокусирате върху само един залог и да вложите цялата си енергия върху него. Експертите в залаганията смятат, че е грешка да се опитваме да намерим 5-10-20 залога в един момент.

3. Мартингейл стратегия

Системата Мартингейл е една от най-старите стратегии за залози. Тя идва буквално от древността и започва да се прилага първо от казино играчите. Тя е също много лесна за разбиране стратегия: ако загубите един залог, увеличавате залога прогресивно за покриване на загубите. Най-простият й вариант е този, при който залагате само на мачове с 2.00 коефициент и след всяка загуба удвоявате залога. Така до момента, в който не познаете залог... или до зануляване на банката. Именно това е основният риск на стратегията - ако в продължителен период от време не направите успешна прогноза, в един момент залозите ще станат опасно високи. Например, на седмия мач залогът трябва да бъде цели 64 пъти по-голям от оригиналния залог. Така че бъдете много внимателни с тази стратегия и я следвайте само ако имате сериозна банка. Това е системата с най-голям риск от зануляване на банката сред представените в тази наша статия.

4. Критерий на Кели

Крителият на Кели се използва за изчисляване на оптималния залог спрямо коефициентите и прогнозата. При нея размерът на залога се изчислява със специална формула. Тя е: Залог (като процент от цялостната ви банка) = (КхС – З) / К Където:
  • К = коефициент
  • С = Вероятността за спечелен залог
  • З = Вероятността за загубен залог
Пример: (0.52 x 1 - 0.48) / 1 = 0.04 (4%), тоест ако цялата ви банка е 100 лв., трябва да заложите 4 лв. на този залог Идеята на тази стратегия е да правите по-големи залози, когато имате по-голяма увереност в крайния успех.

5. Стратегия за футболни залози с равенства

Тази стратегия за футболни залози изисква да изберете и да се придържате към първенство, където се случват поне две равенства всеки кръг. Вашата задача е да изберете отбор, който не е правил равенство в последните 5-6 мача и да започнете да залагате за Х в неговите докато не се случи. Според теорията на вероятностите, колкото повече време не се е сбъдвало едно събитие, толкова по-вероятно е да се сбъдне в следващия опит, така че можете спокойно да увеличавате залога след всеки опит. Разликата с Мартингейл е, че коефициентите за реми са доста по-високи от 2.00 и не е нужно да се стига чак до удвояване на залога. Трябва да избягвате единствено мачове, в които единият отбор е категоричен фаворит и е с, да кажем, под 1.50 коефициент.

Заключителни думи

Дори и да сте намерили най-добрата стратегия на света, вие ще умножите загубите си, ако не я прилагате правилно. Преди да опитате която и да е стратегия, нашият съвет е задължително да я тествате и да я приложите на практика с реални пари чак когато сте сигурни, че ви приляга.